JAPONYA'NIN ÜNİVERSİTE YEMEKHANELERİNDE DAHA AZ YUMURTALI YEMEK OLACAK

Japon YemekleriJaponya'da kuş gribi yayıldığı için yumurtalar tükeniyor. Japonya'daki birçok üniversite, yemekhanelerinde artık yumurta kullanarak yemek pişiremez oldu. Ayın 13'ünden itibaren Yokohama Ulusal Üniversitesi yemekhanesi, "Sundubu" ve "Buta Kimchi" gibi yumurta kullanılarak yapılan beş yemeği çıkarmayı bırakacak. Bir Kore yemeği olan ve üzerinde az haşlanmış yumurta bulunan bir tofu* çorbası olan Sundubu, kış aylarında her gün yenebilen popüler bir yemekti.

       

Ayın 6'sından itibaren de Japonya, Saga Üniversitesi yemekhanesindeki, sebze üzerine haşlanmış yumurta şeklinde servis edilen "Sugomori Tamago" yemeğini de çıkarmayı durdurdu. Öğrenciler, "Malzeme eksikliğinden dolayı yemek çıkarılmaması gibi bir durumla hiç karşılaşmamıştık." diyerek üzüntülerini bildirdiler.

Tofu*: Haşlanmış soya fasulyesinden elde edilen ve asit ya da tuzlu bileşiklerle kestirilerek elde edilen soya peyniridir.

Kaynak: NHK

Yorumlar