Çelik Penis Festivali: Kanamara Matsuri


1969'dan beri her bahar, Japonya'nın Kawasaki kentindeki Kanayama Tapınağında (金山神社, Kanayama-jinja) düzenlenen geleneksel bir Şinto Japon festivalidir Kanamara Matsuri. Tarihi her sene değişse de ana festivaller, nisan ayının ilk pazar gününe denk gelir. Kökeni 1603-1807 yılları arasındaki Edo dönemine dayanır. Etkinliğin ana teması olan penis figürü, resimlere, şekerlemelere, oyma sebzelere, süslemelere ve mikoshi geçit törenlerine yansır. Tapınak, Wakamiya Hachimangu Tapınağı'nın bir parçasıdır ve Kawasaki-Daishi İstasyonu yakınında bulunur. 

Kanamara Matsuri, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak amacıyla dua etmek isteyen hayat kadınları arasında bir zamanlar popüler olan yerel bir penise-tapma tapınağı merkezlidir. Ayrıca tanrı Kanayama-hiko ve tanrıça Kanayama-hime'ye hürmet edilen Kanayama Tapınağı'nın merkezindedir. Her ikisi de demircilik, metal işleme tanrılarıdır ve onlara kolay doğum, evlilik uyumu, iş hayatında başarı ve klanın refahı için dua edilir. 

Festival 1969'da başlamıştır. Bugün ise turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir ve festivalde toplanan paralar HIV araştırmaları için kullanılmaktadır.

Taşınabilir Şinto Tapınağı: Mikoshi

Kanamara Festivali'nde "Kankiiamara Mikoshi", "Kanayama Boat Mikoshi" ve "Elizabeth Mikoshi" adlı üç taşınabilir tapınak gezdirilir.

Kanamara Mikoshi

Kare tabanlı ve çatılı portatif bir tapınaktır. İçerisine ahşap bir fallus yerleştirilmiştir. Kanamara Mikoshi üç taşınabilir tapınağın en eskisidir.

Kanamara Tekne Mikoshi

Tekne şeklinde bir tabanı ve çatısı olan portatif bir tapınaktır. İçerisine, parlayan siyah bir demir fallus yukarı doğru yerleştirilmiştir. Bu tapınak, büyük bir Japon endüstri ve mühendislik şirketi olan Hitachi Zosen tarafından bağışlanmıştır.

Elizabeth Mikoshi

Tabanında büyük, pembe, yapay bir penis bulunan taşınabilir bir tapınaktır ve çatısı yoktur. Bu portatif tapınak Asakusabashi'deki crossdressing (transvestitizm) kulübü (女装クラブ) "Elizabeth Kaikan" tarafından bağışlanmıştır. Diğer iki portatif tapınak çoğunlukla yerel cemaatçiler tarafından taşınırken, Elizabeth Mikoshi'nin taşıyıcıları çoğunlukla Elizabeth Hall gibi giyinmiş kadınlardan oluşur ve kadınlar eşi benzeri olmayan bir "Kanamara!" çığlığıyla devriye gezerler. 2016'da bu tapınak tekerlekli bir arabada sergilenmeye başlanmıştır. 2017 yılında ise yolda seyir yeniden canlandırılmıştır ancak Daishi Park'a tek yönlü bir yolculuk gerçekleştikten ve parkta beyaz bir bezle kaplandıktan sonra tapınağa geri itilmiştir.

Dişli Vajina Efsanesi: Vagina Dentata

Yerel halk arasında ünlü olan ve Kanamara Matsuri'nin
kökenini açıklayan efsaneye göre, keskin dişli bir şeytan, günün birinde genç ve güzel bir kadına aşık olur. Ancak, genç kadın şeytanla ilgilenmez ve başka bir adamla evlenmeye karar verir. Bu durumu çok kıskanan şeytan düğünden bir gece önce kadının vajinasının içine girer. Bu şekilde şeytan düğün gecelerinde genç kadının kocasının penisini ısırarak koparır ve onu hadım eder. Olay sonrasında tüm köy halkı çok üzgündür ve bu yüzden bir demirci çelikten bir penis yapar. Bu çelik penis ile şeytanı kandırırlar ve çelik penisi ısırdığı için dişleri kırılan şeytan genç kadının vajinasından ayrılır. Bu efsane, çelik penis figürünün kutsallaşmasını sağlar ve Kanamara Matsuri'yi doğurur. 


                                                                                                                                    

Yorumlar